iKringloo[ Functionalities

Gebruik van iKringloop is gratis, snel en makkelijk.

Gebruikers kunnen spullen in 3 stappen aanmelden via desmartphone.

Geef toestemming om “locatieservices” aan te zetten via gebruik van draadloze netwerken (mobiele netwerken en/of Wifi) of GPS zodat  iKringloop kan bepalen waar spullen in uw buurt worden aangeboden.

Hoofdmenu

button-Post“Geef spullen door” – Maak een foto of kies een bestaande foto, selecteer een categorie en conditie en deel met anderen!
button-gallery“Zoek gratis spullen” – Zoek voor gratis spullen op tijd, locatie, categorie of conditie.
button-Map“Zoek op kaart” – Zie alle gratis spullen die worden aangeboden in uw buurt of stad.
button-My_Account“Mijn account” – Geef aan hoe gebruikers contact met u kunnen opnemen.
button-My_Account“Mijn spullen” – overzicht van uw aangeboden spullen en mogelijkheid deze te verwijderen.

1. Spullen plaatsen

 

Wanneer u spullen plaatst op de app wordt automatisch een email verstuurd naar uw kringloopwinkel in de buurt. Begin als volgt:

 • Stap 1. Ga naar “mijn account”, vul uw woonplaats en email in en activeer het delen van uw locatiedienst. Nu kunt u zelf spullen plaatsen en delen met anderen.
 • Stap 2. Druk op de knop “Geef spullen door” en maak of kies een foto van spullen waar u vanaf wilt. Geef daarna aan in welke categorie uw spullen vallen en in welke conditie ze zijn. Tik op “Deel met anderen!” om ze met anderen te delen. Geef extra aandacht door uw aanbod te delen op Facebook.
 • Wanneer u spullen aanbiedt op de app wordt automatisch een email verstuurd naar uw kringloopwinkel in de buurt.

 • Stap 3. Spullen laten ophalen. Spreek met geïnteresseerden een tijd en plek af voor de overdracht.
 • Stap 4. Afmelden. Zodra uw spullen een nieuwe eigenaar hebben, kunt u ze afmelden bij de menuoptie “Mijn aanbod”. Na een bepaalde periode worden spullen automatisch afgemeld om het aanbod zo actueel mogelijk te houden en teleurstellingen te voorkomen.
RegistrationScreen

 

2. Gratis spullen zoeken

 

Wanneer u spullen plaatst op de app wordt automatisch een email verstuurd naar uw kringloopwinkel in de buurt. Begin als volgt:

 • Stap 1. Zoek in de lijst met spullen op categorie, conditie, afstand of op tijdstip van plaatsing. Of u zoekt op de kaart en ziet welke spullen bij u in de buurt aangeboden worden.
 • Stap 2. Neem contact op met de aanbieder als u iets leuks of moois hebt gevonden.
 • Stap 3. Ophalen. Spreek een tijd en plek af voor de overdracht.
GalleryView

3. Spullen wegbrengen naar inzamelpunten

 

U kunt uw spullen ook direct wegbrengen naar een kringloopwinkel, inzamelpunt of milieustraat in de buurt.

 • Stap 1. Zoek een inzamellocatie op de kaart onder de menuoptie “Inzamelpunten”.  Kijk voor kringloopwinkels naar de groene iconen met een Eurosymbool, recyclingteken voor milieustraten of T-shirt icon voor kledingcontainers.
 • Stap 2. Bel de kringloopwinkel direct vanuit de app of bekijk de openingstijden. Een aantal kringloopwinkels haalt huisraad gratis bij u op.  Kledinginzamelpunten staan bij u veelal in de buurt.
 • Stap 3. Breng uw bruikbare spullen weg. Kringloopwinkels en (kleding)inzamelaars zijn erg blij met uw spullen, kleding of textiel.
 • Stap 4. Kapotte spullen of kleding? Breng deze naar de milieustraat of afvalbrengpunt. Kledinginzamelaars kunnen uw kapotte kleding ook goed gebruiken.
IMG_6976